Undrar om jag får svar…

Idag skickade jag detta brev direkt  till en av handläggarna på länsstyrelsen.
Hej Sara!

Jag ligger vaken på nätterna pga det som håller på att hända på mitt jobb Norrtälje kattcenter.
Jag kan för mitt liv inte begripa varför ni överväger att ta ifrån Cecilia hennes tillstånd och kanske till o med ge henne djurförbud. Jag måste få fråga VARFÖR????
Ni säger att hon håller katter i för trånga bås då dom bott för länge mm mm mm…Ja allt det där behöver jag inte upprepa.
Det jag inte förstår alls överhuvudtaget är VARFÖR ni inte vill komma ut och titta då allt är fixat sen länge????
Nu står 4 stora fina bås som kan bli 2 dubbelt så stora vid behov, färdiga  utan att vi får börja använda dom. Plus att två bås har blivit ett stort inne i ”gamla” katteriet, och medan vi byggde om och till, så har båsen stått öppna dygnet runt så att alla katter har haft mer yta att röra sig på än de måste.
En sak till som jag ligger sömnlös över är att ni säger att man ska avliva katter som fortfarande är skygga efter 3 månader för då ska dom inte tvingas att vara med människor. Vi har ju många katter som har tagit ett år på sig att förstå att människor inte vill dom ont, och då har dom blivit världens keligaste och ganska snabbt efter det så har dom fått ett eget hem där dom stortrivs och är älskade. Om du skulle få uppleva det jag gör med katter som helt plötsligt vänder efter många månaders träning, och då dom ska gosa igen allt det dom missat för att dom har blivit illa behandlade tidigare, så tror jag inte du heller skulle tycka att 3 månader är tillräckligt. Varför ska inte dessa underbara katter få den tid de behöver??? Snälla förklara….
Snälla du, kan du bara förklara för mig VARFÖR ni vill stjälpa ett så väl fungerande katthem, som får massor och åter massor med beröm från när o fjärran. Borde ni inte HJÄLPA istället ( komma med tips och råd )??? Detta är ju en ideell förening som kämpar på, utan bidrag från vare sig länsstyrelse , kommun eller polis. Några få donatorer plus privatpersoner som är stödmedlemmar o faddrar gör det överhuvudtaget möjligt att  låta Norrtälje katthem fortleva så att stackars hemlösa katter kan få en ny chans till ett bra liv efter att folk har lämnat dom åt sitt öde.
Det som gör mig så himla ledsen är att ni tycker att det är helt i sin ordning att låta oss ha nya fina bås som ni säger att vi inte får ta i bruk, och som vi har kämpat som galningar för att få ihop till ekonomiskt för att kunna färdigställa. Detta blir ju på bekostnad av katter som skulle kunna få en ny chans, men som får gå där ute i hemlöshet nu.
Du får ursäkta, men i mina öron låter det helt sjukt att bara för att ni ska visa er makt så får katter lida. Jag trodde ni var djurvänner, men nu har jag förstått att så icke är fallet :(.
Cecilia är otroligt kunnig och påläst och vi går på fortbildningar i katters beteenden o sjukdomar mm så jag kan nog säga utan att överdriva att vårat katthem drivs av en ytterst kompetent person som har ett brinnande intresse för dessa djur och gör det med så stor kärlek 24 timmar per dygn ( eftersom hon drömmer om katter på nätterna) , så det vore djupt tragiskt om ni skulle hindra Cecilia från att fortsätta ta emot och adoptera ut katter. Om ni stänger Norrtälje katthem…hur ska det då gå för Roslagens hemlösingar m fl.???? Vi älskar alla våra ”patienter” och vårdar allihop ömt och kärleksfullt. Vi har socialiseringsträning varje dag och det tar självklart olika lång tid beroende på vad individen råkat ut för innan den kom till oss, men alla katter går att få ordning på genom att ge dom mycket kärlek. Cecilia är otrolig på att hantera katter som inte riktigt vill först eftersom dom har dålig erfarenhet. Hon är helt orädd och därför blir katterna lugna efter en liten stund så att dom kan bli undersökta.
Snälla Sara, kan du bara förklara för mig , för jag förstår verkligen inte varför ni dömer ut detta fina och hemtrevliga o rena katthem som sköts på allra bästa sätt . Jag förstår inte……..ALLA som har besökt oss har gett Cecilia beröm utom ni.Varför??? Ni håller envist fast i skrivelserna att båsen är för trånga , men dom är ju inte det längre!!!
Mvh Lotta Andersson Caris
Siri i profil

14 Responses to Undrar om jag får svar…

 1. Gunvor Nilsson skriver:

  Bra! Det skall bli oerhört intressant att höra vad du får till svar! Kan inte Cecilia helt frankt begära att de kommer ut och inspekterar igen?

 2. Berit Staaf skriver:

  Bravo Lotta. Håller med om att det ska bli intressant att höra vad de svarar, för jag antar att de måste svara. Håller med på alla punkter vad du skriver. Kan inte heller förstå var ”felet” ligger, inte är det på katthemmet och dess skötsel det beror på, så vad är det som är fel??

 3. Jassans katter skriver:

  Spännande o se om du får svar.
  Förresten så ”snor” jag din bild på Siri….jag kan låtsas att det är Tissen ju…ser ju likadana ut haha. 😉

 4. Anitha Berglund skriver:

  Det är jättebra skrivet, undrar bara om dom bryr sig? Dom har nog svårt att erkänna att dom har gjort fel.

 5. Kajsa Caris-Ekefall skriver:

  Bra skrivet… Jag har ju inte varit och besökt Er än, men av alla bilder jag sett så ser det MYCKET välskött och fint ut. Skicka med en massa bilder så kan dom ju se på dom om det nu ska vara så svårt att ta sig ut till Er….

  • carislotta skriver:

   dom har ftt bde bilder och filmer och dom har varit ute tre ggr tidigare. dom har bara bestmt sig och nu ska dom visa sin makt. Men C har kilovis med skinn p nsan s…..fortsttning fljer

 6. livsglimtar skriver:

  Imponerad av din text, jag blir rörd av att läsa för jag känner in i hjärtat hur du mår och känner.

 7. Gertrud&Harry A skriver:

  Bra Lotta.

  Trevlig midsommar önskar vi dig och Kalle

  Gertrud&Harry.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: