15 mm regn… Halleluja :)

Väldigt välbehövlig skur på 15 mm fick vi inatt/morse. 

Vi ska ju liksom plocka svamp i helgen är det meningen och lite blött kanske ökar chansen lite att dom ska orka sig upp även i våran skog de små trattisarna.

 

Jag var och tog nya blodprover förra veckan och idag ringde Dr Alf och sa att mina kolesterolvärden var skyhöga igen😦. 

Vi kom överens om att jag tar bort ägg ur min kost helt i en månad för att se om det är dom som är boven. Jag fick ju höra av kolesteroldoktor på TV att om man har ärftligt kolesterol FH så ska man äta MAX ett ägg i veckan och jag har ju ätit ett per dag ( vilket Alf sagt är helt ok ) och ibland två så minst 10 ägg per vecka har jag ätit…pga att ägg är såååååååååå nyttigt och är en del av LCHF. Vem man ska lyssna på vete sjutton men mina värden måste ner i vilket fall som helst. 

Jag gjorde ett test på nätet nyss där man ska svara på hjärtfrågor i sin familj och där blev resultatet att jag har det som heter FH. Diagnosen kallas familjär hyper­kolesterolemi, FH, och är viktig att behandla för att förebygga hjärt-kärlsjukdom. 

Så om inte värdena sjunkit om en månad kommer jag att remittera mig själv till FHspecialist på karolinska för nu är jag less på att det hoppar upp och ner. Jag kan inte äta statiner mer än max 5 mg som nu , för ondare än jag har nu pallar jag inte med. Det finns ju nya mediciner och det lär ju en specialist veta mer om. På den sidan jag gjorde testet fanns en remiss jag kunde fixa själv. Jag har bett dr Alf om remiss men han tycker det är onödigt så då får jag sköta det själv helt enkelt.

Lustiga katter. Speciellt Wilma som bara fräser åt de andra för jämnan. Idag när jag kom hem kom dom springandes och mötte mig som vanligt. Sen står dom på kö medan jag låser upp dörren. Först drottningen Wilma, sen Denniz och sist en bra bit bakom, Siri. Så hoppade alla 3 upp på bänken där ena skålen står och så åt dom tillsammans medan den andra skålen stod helt övergiven på golvet under bänken. Knäppa katter🙂. När Wilma är på rätt humör så är alla sams , men det är alltid på hennes villkor.

20160928_162453 20160928_162542

 

One Response to 15 mm regn… Halleluja :)

  1. Jassan skriver:

    Jag har oxå en sån som Wilma här hemma, haha😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: