Underlig regel på fler katthem

Jag vet att jag har skrivit om detta förut men det är fortfarande konstigt

En kvinna ringde idag och det var jag som tog emot samtalet. Hon pratade forcerat om att hon var 70 år men hade en 37årig son som kunde ta över katten/erna om det hände henne något. Hon babblade på så fort att jag knappt kom emellan. Hon bodde i lägenhet och hade god ekonomi så hon hade alla möjligheter att ta väl hand om en eller två katter och självklart skulle dom vara försäkrade mm mm mm mm….

Hon ville adoptera och det jag försökte komma emellan med att få säga, var att hon var väldigt välkommen, men att hon måste boka tid för visning. Hon hade laddat länge inför detta samtal märkte jag. 

Till slut hörde hon vad jag sa och lugnade ner sig. Det visade sig att hon hade adopterat katt från Stockholms katthem för många år sen, men när hon nu ville skaffa ny katt eller fler så sa dom att hon var för gammal , för dom har 65 års åldersgräns så hon var helt enkelt inte välkommen till dom.

Vi har hört att det finns fler katthem som har den jättekonstiga regeln. Vi har adopterat ut vuxna och äldre katter till fler pensionärer som är 80-85 år men pigga och har all tid i världen att ge katten ett väldigt kärleksfullt och bra liv. En del har anhöriga som kan ta över om nåt skulle hända och en del vill att katten får komma tillbaks till oss i så fall. 

Damen blev väldigt glad och lättad när hon hörde mig säga att hon var välkommen. Hon skulle boka tid på nätet när hon hade pratat med sin son som skulle skjutsa henne. Hon bor i Tumba så hon har lång väg att få skjuts av honom. 

Hur kan man ha 65 års åldersgräns???? Att vi inte adopterar ut 12veckors kattungar till äldre människor förstår dom allra flesta så väl, men en äldre katt som bara vill få ligga och bli gosad med mår ju hur bra som helst hos en person som inget hellre vill än att ha en pälsboll att få mysa ihop med.

Nä, JÄTTEKONSTIGT!!!!!

hndercolourboxshalvbred

5 Responses to Underlig regel på fler katthem

 1. Jassan skriver:

  Halmstads katthem Kattfoten adopterar oxå ut till pensionärer. Men helst inte kattungar precis som ni. Ärligt så vill dom äldre hellre ha en vuxen katt med. Tar ju på krafterna med en liten kattunge hihi

  • carislotta skriver:

   En dam i 80årsåldern ville promt ha en kattunge, men hon fick inte det så hon blev kränkt och väldigt upprörd. Hon lyssnade inte på Cecilias argument till varför vi inte adopterar ut kattungar till gamla människor så hon gick därifrån och var arg. Men alla andra förstår precis hur Cecilia menar

 2. Gunvor skriver:

  Ja det var ju för väl att inte Cecilia kommit på den korkade tanken!
  Jag är ju långt över ‘bästföre åldern’ så det var ju tur att vi flyttade ut från Stockholm med sina tusentals hemlösingar!😦 Jag har svårt att förstå deras val.
  Mina barnbarn brukar säja att bättre katthem än hos oss finns inte och då blir man ju glad när dom tycker så. Glad också om ‘tanten’ i Tumba får chansen till en kattpanchiskompis!

  • carislotta skriver:

   Det är verkligen jätteunderligt, men det har ringt fler som är över 65 som har blivit nekade. Vi tycker det är värre att adoptera ut till ett ungt par i 20årsåldern för dom separerar och ringer tillbaks och vill lämna tillbaks katten för ingen vill ta den med sig. Det har hänt ett par gånger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: